Café Colette
113 62 Stockholm, Sweden
Café Colette Company Information
General information
Café Colette
ett parisiskt café i Vasastaden
Café Colette är en ny fransk restaurang och mötesplats inspirerad av de klassiska parisiska caféerna. Här är alla välkomna att ses och mötas, äta och dricka, från förmiddag till sen kväll. Restaurangens placering är noggrant utvald mitt i Vasastadens urbana puls, med en stor terrass i kvällssolen på Sankt Eriksgatan.
”Sedan vi öppnade i höstas har vi har vi haft full rulle i stort sett varje kväll, med mycket att se och inspireras av”, säger krögaren Karolina Strömberg. ”Vi bjuder på en familjär miljö där man kan sitta med en öl och läsa sin tidning lika gärna som äta en hel middag eller fira vardagen med ett glas champagne och ett halvt dussin ostron.”
Karolina Strömberg och hennes krögarkompanjon Jean-Yves Guillemain hämtar sin filosofi om mat, dryck och umgänge från sina gemensamma franska rötter. Jean-Yves är uppväxt i en stor familj i Paris med mamma Yvettes hemlagade mat. Karolina har sin mormor Monette i Provence som fortfarande, 85 år gammal, tillsammans med sin syster Colette, 87, komponerar sina oförglömliga femrätters söndagsluncher som pågår i timmar, oftast avslutade med en Tarte Tatin.
På Café Colette:s fasta meny står enkla men vällagade franska brasserieklassiker som Quiche Lorraine, Steak Tartare, Moules Marinières, Confit de Canard, Salade Niçoise, Créme Brulée, Tarte Tatin samt förstås sniglar, gåslever, ostron och ostbrickor.
”Vi har också alltid en Plat du Jour, som Coq au Vin, Boeuf Bourgignon eller Soupe de Poisson, lagade efter konstens alla regler”, säger Jean-Yves Guillemain. ”Våra stamgäster skall kunna äta en ny rätt varje dag om de vill.”
På Cafe Colette:s vinlista står som sig bör endast franska viner. I baren tar man sig en pastis, en Kir eller ett glas Kronenburg 1664 på fat och fortsätter med ett glas vin med en charkuteritallrik med franska skinkor, korvar och patéer.
Café Colette har 45 sittplatser, en generös bar med sittplatser samt ett chambre separe med åtta platser. På uteserveringen finns plats för 30 gäster.
Restaurangen är uppkallad efter Karolina Strömbergs ovan nämnda gammelmoster Colette som delar passionen för mat med sina systrar Claudette och mormor Monette (Lacôte (flicknamn Joly)) och med Jean-Yves mamma Yvette i Paris som varje dag handlar sina grönsaker och sitt kött på marknaden i Puteaux.
Café Colette, Sankt Eriksgatan 90, öppet 11-23 tisdag-lördag.
För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta Karolina Strömberg karolina@cafecolette.se
Karolina Strömberg och Jean-Yves Guillemain drev tillsammans framgångsrikt Café David Bagare under nittiotalet.
Jean-Yves har sedan dess öppnat fransk delikatessbutik, arbetat som lärling på Grand Hotel och arbetat som kock på flera restauranger i Stockholm, bland annat Campoloro och Food.
Karolina är hotell- och restaurangutbildad i Tyskland. Hon har arbetat som restaurangansvarig på Scandic Crown Hotel, startat restaurang Sjögräs och den franska kvarterskrogen Canaille, samt som kompanjon driverkonst- och fotogalleriet GunGallery.
Sankt Eriksgatan 90 Stockholm
- Opening hours
-
Monday:11:00 - 23:00Tuesday:11:00 - 23:00Wednesday:11:00 - 23:00Thursday:11:00 - 23:00Friday:11:00 - 23:00Saturday:17:00 - 23:00
- Phone number
- +468370706
- Linki
- Social Accounts
- Keywords
- bistro, haute french restaurant, british restaurant
Café Colette Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.